Ризото - символът на Италия

от asisbg | Публикувано в Интересно | 1997 прегледа на този пост

През последните години Ризото еволюира от ролята си на италианско ястие до модерно основно ястие, един от великите символи “Произведено в Италия”. За това трябва да благодарим на талантливите готвачи, които го превъплатиха в хиляди различни рецепти.

Ризото се превърна в една от емблемите на италианската кухня по света: лесно е да се промени на вкус с нови съставки и може да се представи пред различни култури без да губи неповторимия си стил и изискан вкус на италианско творение. През 19-ти век оризът става една от най-важните култури наред с пшеницата, която винаги е била от първостепенно значение в италианското меню. Италия е стереотипно разглеждана като страна на въображението и нейна истинска иновация е измислянето на Ризото.

От начало, италианските селяни смесвали ориз с наличните сезонни продукти през годината. В Ризото зеленчуци, месо или риба са умело комбинирани с ориз, за да се създаде уникално ястие с неповторим и уникален вкус.

Ризото е ястие, което искри и въплъщава творчеството на готвачите. Всъщност Ризото има символична роля, представяйки не само съвременната кухня – едновременно обмислена и направена за наслада, но и културата на иновации, които обогатяват традицията чрез въображението.

В наши дни, Ризото включва необичайни съставки и се представя предимно като основно ястие. Често пъти Ризото се поднася вертикално, използвайки рингове и форми.

Традиционна, Фюжън или съвременна, всяка кухня дава своя принос и се смесват. Ризото се превърна в посланик на кулинарията в ресторанти по целия свят, съобразено с традиционната и изискана кухня, която е все по-изобретателна и находчива с всяка изминала година.

Copyright 2016 Asis.bg - Внос и дистрибуция на италиански храни