Супа от лук с жълтъци
Необходими продукти
  • • 4 глави лук
  • • 40 г мас
  • • 2 бр. жълтъци
  • • 3-4 капки оцет
  • • сол
  • • 8 малки филии бял хляб
Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на много тънки колелца и се пържи в сгорещената мас, посолява се и се задушава на тих огън в захлупен съд, докато се задуши и пожълтее. Залива се с 1.2 л студена вода, постепенно се възварява на тих огън и се вари 10 минути. Жълтъците се разбъркват с оцет и малко бульон, изсипват се постепенно в супата и супата се подгрява, но без да завира. Във всяка чиния се поставят по 2 филийки изпечен хляб и се заливат със супа.

Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от Lirinkaот Lirinkaот Elinor73от Elinor73от Elinor73от Elinor73от Elinor73от Elinor73от Elinor73от Black_Beretот Black_Beretот Lirinkaот ma_rri_naот ma_rri_naот ma_rri_naот lu4aот lu4aот lu4aот Lirinkaот Vorac
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.