Телешки джолан по Милански (Оссо-буко)
Рейтинг: ![]() Сложност: ![]() Любима на 7 готвача ![]() | ![]() |

Снимката е добавена от Slavina
Необходими продукти
- • 600 г телешки джолан
- • 1 глава кромид лук
- • 1 бр. морков
- • 1 резен целина
- • 80 г масло
- • брашно
- • 2 с.л. кетчуп
- • 3/4 ч.ч. (150 мл) месен бульон
- • парченце лимонова кора
- • 1 стрък магданоз
- • черен пипер
- • сол
Начин на приготвяне
Нарязаните на кубчета зеленчуци се изпържват в 60 г масло, прибавя се джоланът с костите и се изпържва от двете страни. Посолява се, поръсва се черен пипер, прибавят се 20 г масло, разбъркано с брашното, кетчупа, смесен с бульон и се задушава на много тих огън около 30 минути. Десет минути преди края се прибавят тънко нарязаната лимонова кора и ситно нарязания магданоз. Лимоновата кора се отстранява от готовото ястие и то се поднася в собствен сос.
Рецептата е добавена на 22 Март 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или

Регистрирай се сега!
или

(не изисква регистрация)
снимки от Slavina ![]() |
![]() |
10 Яну 2016 |
# 1 Slavina ![]() | Често я правя тази рецепта, но тук има пропуснати неща. А наистина е много вкусна. 1. Запържва се само лука на тих огън и след това се слага месото от джолана предварително оваляни в брашно, като преди това ципата обхващаща месото на няколко места се срязва, за да не се свият и да станат като гнездо. След като се изпържат добре се добавя една чаша вино. Като започне да къкри се добавят моркова, целината и доматено пюре. 2. Италианците не готвят никога с кетчуп, а с домати | 10 Яну 2016 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.