Пица с пеперони

Рецепта за Пица с пеперони - рецепта за гореща, домашна пица с пеперони.
5 5 1

Италианска кухня

Подготовка: 60 мин.

Готвене: 10 мин.

Порции: 1

Българска

Рецептата "Пица с пеперони" беше добавена на

3 коментара

Продукти

доматено пюре 150 г
доматен сос за пица или 150 г
салам Пеперони 200 г
Моцарела 113 г
настърган Пармезан 40-50 г
зехтин
царевично брашно
готово тесто за пица

ТЕСТО

250 г брашно

125 мл вода

1 ч. л. суха мая

1 ч. л. сол

1 ч. л. захар

1 с. л. олио (зехтин) или 1 с. л. мас (15 г)

• Маята за рецептата "Пица с пеперони" се разтваря в топла вода.

• Добавят се захарта и солта.

• Брашното се пресява и се замесва тесто.

• Накрая се добавя олиото и още един път се омесва тестото за рецептата "Пица с пеперони".

• Оставя се на топло място да удвои два пъти обема си.

• Тестото за рецептата "Пица с пеперони" се приготвя и се оставя на топло.

• Фурната за рецептата "Пица с пеперони" се загрява на 260 С минимум 30 минути.

• Втасалото тесто за рецептата "Пица с пеперони" се поставя върху набрашнена повърхност и се оформя кръгла форма с диаметър 28-30 см.

• Тестото се премества в тава, поръсена с царевично брашно.

• Намаслява се отгоре със зехтин и се намазва с доматено пюре (или доматен сос за пица), като се оставя ивица 5 мм от ръба на пицата ненамазан.

• Нарежда се нарязаният салам Пеперони.

• Пицата се поставя във фурната и се пече 6-12 минути, докато краищата започнат да се зачервяват.

• Пицата с пеперони се изважда и се поръсва с настърганата Моцарела и Пармезан.

• Връща се във фурната и се оставя 3-5 минути, докато се разтопят сирената.

• Пицата с пеперони се изважда и се нарязват на порционни парчета.

• Сервира се гореща.


Бележки

Рецепта за Пица с пеперони - рецепта за гореща, домашна пица с пеперони.