рецепта
Пица с пеперони
Гответе с мен
Италианска кухня
Подготовка: 60 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 1
Българска
Рецептата "Пица с пеперони" беше добавена на
Продукти
доматено пюре | 150 г |
доматен сос за пица | или 150 г |
салам Пеперони | 200 г |
Моцарела | 113 г |
настърган Пармезан | 40-50 г |
зехтин | |
царевично брашно | |
готово тесто за пица |
Приготвяне
250 г брашно
125 мл вода
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. олио (зехтин) или 1 с. л. мас (15 г)
• Маята за рецептата "Пица с пеперони" се разтваря в топла вода.
• Добавят се захарта и солта.
• Брашното се пресява и се замесва тесто.
• Накрая се добавя олиото и още един път се омесва тестото за рецептата "Пица с пеперони".
• Оставя се на топло място да удвои два пъти обема си.
• Тестото за рецептата "Пица с пеперони" се приготвя и се оставя на топло.
• Фурната за рецептата "Пица с пеперони" се загрява на 260 С минимум 30 минути.
• Втасалото тесто за рецептата "Пица с пеперони" се поставя върху набрашнена повърхност и се оформя кръгла форма с диаметър 28-30 см.
• Тестото се премества в тава, поръсена с царевично брашно.
• Намаслява се отгоре със зехтин и се намазва с доматено пюре (или доматен сос за пица), като се оставя ивица 5 мм от ръба на пицата ненамазан.
• Нарежда се нарязаният салам Пеперони.
• Пицата се поставя във фурната и се пече 6-12 минути, докато краищата започнат да се зачервяват.
• Пицата с пеперони се изважда и се поръсва с настърганата Моцарела и Пармезан.
• Връща се във фурната и се оставя 3-5 минути, докато се разтопят сирената.
• Пицата с пеперони се изважда и се нарязват на порционни парчета.
• Сервира се гореща.