Питки LA CIRIOLA

Рецепта за Питки LA CIRIOLA - лесна за изпълнение рецепта, а питки LA CIRIOLA стават страхотни!
5 5 1

Италианска кухня

Подготовка: 80 мин.

Готвене: 20 мин.

Порции: 12

Българска

Рецептата "Питки LA CIRIOLA" беше добавена на

2 коментара

Продукти

брашно 1 кг
вода 550 мл
олио 3 с. л.
прясна мая 25 г
суха мая или 7 г
сол 3 ч. л.
мед 1 ч. л. захар или

• Разтворете маята с малко количество топла вода.

• След 10 минути излейте сместа в кухненския робот и добавете пресятото брашно и меда.

• Пуснете роботът и постепенно добавяйте останалата вода.

• Накрая добавете солта и олиото (маста).

• Месете около 15 минути (тестото трябва да бъде еластично).

• Оформете тестото и го поставете в намаслена купа (или плик) покрийте с кърпа (фолио) и оставете на топло място за 2 часа.

• Тестото трябва да увеличи обема си два пъти.

• Разделете тестото на 12 части.

• Всяка част разточете в правоъгълник (горната страна трябва да е малко по широка от долната) и навийте на руло.

• Поставете питките върху хартия за печене и посипете отгоре с царевично брашно.

• Покрийте ги и оставете за 30 минути.

• С остър нож направете разрези.

• В предварително загрята фурна на 210 С печете питките LA CIRIOLA за около 20 минути.

• След 5-10 минута на печенето напръскайте фурната и питките със студена вода.


Бележки

** Рецепта за Питки LA CIRIOLA - тестото е подходящо за машина за хляб. От това количество излизат около 12 питки с тегло 120 г.

*** Рецепта за Питки LA CIRIOLA - лесна за изпълнение рецепта, а питки LA CIRIOLA стават страхотни!