рецепта

Пилешко месо с ньоки със сметанов сос и песто

Пилешко месо с ньоки със сметанов сос и песто

5 5 1

Италианска кухня

Подготовка: 5 мин.

Готвене: 25 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Пилешко месо с ньоки със сметанов сос и песто" беше добавена на

2 коментара

Продукти

зехтин 1-2 с. л.
Чесън 2 скилидки
сухо бяло вино 125 мл
песто от босилек 30 г
готварска сметана 200 мл
пилешко филе 300 г
ньоки 500 г
настърган Пармезан

• Ньоките се сваряват в подсолена вода около 5 минути или докато не изплуват на повърхността.

• Отцеждат се от водата.

• В това време пилешкото месо се нарязва на ивички.

• В тиган се загрява зехтинът и се запържва месото.

• Добавя се ситно нарязаният чесън и се запържва още 2 минути.

• Към месото се прибавя виното, пестото и готварската сметана.

• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.

• Довежда се до кипване и се огънят се намалява.

• Тиганът се похлупва и се задушава 5-10 минути.

• Добавят се отцедените ньоки, разбърква се добре и се оставя още 5 минути.

• Пилешкото месо с ньоки със сметанов сос и песто се сервира горещо и поръсено с настърган Пармезан.