рецепта
Италиански кюфтета от риба със зеленчуков сос
от Carina
Италианска кухня
Българска
Рецептата "Италиански кюфтета от риба със зеленчуков сос" беше добавена на
Продукти
рибно филе | 400 г |
яйце | 1 |
кромид лук | 1 малка глава |
краве масло | 15 г |
Копър | 6-7 стръка |
Чесън | 2 скилидки |
царевично нишесте | 1 ч. л. |
сол | 1 ч. л. |
Кориандър | 1/2 ч. л. смлян |
черен пипер |
ЗЕЛЕНЧУКОВ СОС
1 голям морков | |
1/2 голяма сладка червена чушка | |
1/2 голяма сладка зелена чушка | |
3-4 стръка целина | |
1 средна глава кромид лук | |
сладък сос чили | 1 с.л. |
консерва домати | 400 г |
бяло вино | 100 мл |
смлян черен пипер | |
щипка захар | |
зелени градински подправки на вкус |
Приготвяне
• Рибата се наситнява заедно с лука, чесъна до еднородна смес (най-добре в блендер).
• Прибавят се останалите продукти.
• Така получената кайма се разбива добре (с миксер) и се оставя за 30 минути в хладилника.
• В това време се приготвя сосът.
• Морковът се нарязва на ивички (жулиени) и се запържва в тиган с олио до полуготовност.
• Прибавя се лукът нарязан на филийки и се задушава няколко минути.
• Прибавят се чушките, нарязани на дребно или на ивички и наситнени стръкове целина.
• Изсипват се нарязани на кубчета домати, сладкия чили сос, щипка захар.
• Подправя с черен пипер, долива се виното.
• Задушава се, докато намали обема си на 1/3.
• От каймата се оформят малки кюфтета (2 см диаметър) и се овалват в брашно.
• Леко се запържват и се поставят в соса.
• Италианските кюфтета от риба със зеленчуков сос се задушават се на слаб огън около 15-20 минути.
Етикети: италианска кухня , риба , кюфтета от риба