рецепта

Италиански кюфтета от риба със зеленчуков сос

Италиански кюфтета от риба със зеленчуков сос

5 5 1

Италианска кухня

Българска

Рецептата "Италиански кюфтета от риба със зеленчуков сос" беше добавена на

1 коментар

Продукти

рибно филе 400 г
яйце 1
кромид лук 1 малка глава
краве масло 15 г
Копър 6-7 стръка
Чесън 2 скилидки
царевично нишесте 1 ч. л.
сол 1 ч. л.
Кориандър 1/2 ч. л. смлян
черен пипер

ЗЕЛЕНЧУКОВ СОС

1 голям морков
1/2 голяма сладка червена чушка
1/2 голяма сладка зелена чушка
3-4 стръка целина
1 средна глава кромид лук
сладък сос чили 1 с.л.
консерва домати 400 г
бяло вино 100 мл
смлян черен пипер
щипка захар
зелени градински подправки на вкус

• Рибата се наситнява заедно с лука, чесъна до еднородна смес (най-добре в блендер).

• Прибавят се останалите продукти.

• Така получената кайма се разбива добре (с миксер) и се оставя за 30 минути в хладилника.

• В това време се приготвя сосът.

• Морковът се нарязва на ивички (жулиени) и се запържва в тиган с олио до полуготовност.

• Прибавя се лукът нарязан на филийки и се задушава няколко минути.

• Прибавят се чушките, нарязани на дребно или на ивички и наситнени стръкове целина.

• Изсипват се нарязани на кубчета домати, сладкия чили сос, щипка захар.

• Подправя с черен пипер, долива се виното.

• Задушава се, докато намали обема си на 1/3.

• От каймата се оформят малки кюфтета (2 см диаметър) и се овалват в брашно.

• Леко се запържват и се поставят в соса.

• Италианските кюфтета от риба със зеленчуков сос се задушават се на слаб огън около 15-20 минути.