Рецепти за готвене

Най-вкусните рецепти с оценки и коментари, свежи идеи за готвене

Резултати от търсенето

1/2 пакет спагети
250г. кайма
100г. кашкавал
5 с.л. доматено пюре
1 морков
1 глава кромид лук
1 ч.ч. пастюризирани гъби
1/4 от връзка магданоз
черен пипер и сол (може и вегета)

Спагетите се сваряват в подсолен вода. Каймата се запържва с лука, постепенно се добавят моркова (нарязан на ситни кубчета)и гъбите. След като омекне моркова се добавя доматеното пюре и магданоза. Плънката се прибавя при изцедените спагети. Поръсва се с настъргания кашкавал

Продукти:

1 пакет спагети

Продукти (2 порции):

250 гр. броколи – на букетчета
1 скилидка счукан чесън
2 супени лъжици олио
4 гъби, нарязани на филийки

Продукти за спагети с яйца и бекон:
500гр. спагети
150гр. бекон
5 яйца
5 с.л. течна сметана
1 скилидка чесън
30гр. сирене Пармезан
30гр. сирене Пекорино
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне на спагетите:
Когато избирате спагети, винаги помнете, че най-добрите които се предлагат у нас са на италиански и гръцки производители. Те съдържат на опаковките си и най-ясни указания как да приготвите спагетите. А именно: сложете ги в тенджера пълна с вода. Когато водата заври и спагетите омекнат може да ги свалите от котлона.

ПРОДУКТИ
2 скилидки чесън, нарязан на ситно
3/4 ч.л. едро смлян червен пипер (сладък или лют по желание)
2 с.л. зехтин
800 мл консерва домати, обелени и нарязани на дребно
3 с.л. водка
1/2 ч.ч. настърган пармезан (Parmigiano Reggiano)
1/4 ч.ч. нарязан на дребно пресен магданоз
3-4 с.л. сметана
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер (или на вкус)
400 гр. ригатони
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
На средно висока температура загрейте зехтина, добавете чесъна и червени пипер и леко запържете за около 20-на секунди. Добавете нарязаните домати, заедно със сока и водката и оставете да заври. Намалете температурата покрийте с капак(не плътно) и гответе докато соса се посгъсти – около 10-15 мин.
Пюрирайте доматите и след това добавете 1/2 ч.ч. пармезан, магданоза, сметаната, сол и черен пипер. Оставете отново да поври около 5 мин. на слаб огън.
Междувременно сварете ригатоните според инструкцията на производителя. Отцедете добре и върнете в тенджерата. Добавете соса, разбъркайте и гответе на среден огън около 1 минута докато спагетите поемат част от соса.
Поднесете веднага, поръсени с останалата част от пармезана.

Ригатони с доматен сос

Китайска кухня
4 порции
Продукти:
400г рибно филе
20мл соев сос
50мл бяло вино
3 скилидки чесън
1 малка чорбаджийска чушка
200г пресни гъби
1 малка глава целина
200г спанак
броколи
1щипка захар
1с.л.брашно
Начин на приготвяне:
* Рибното филе се нарязва на големи парчета под непрекъснато течаща студена вода.
* Маринова се за 30 мин. в смес от соев сос и 20мл бяло вино.
* Чесънът и чорбаджийската чушка се накълцват на много ситно.
* Зеленчуците и гъбите също се нарязват на парчета.
* Рибното филе се подсушава, овалва се в брашно и заедно с чесъна и чорбаджийската чушка се пържи в 3 с. л. олио до златисто.
* Изваждат се в супена чиния и се оставят на топло.
* Зеленчуците се запържват за 3 мин. в 20мл олио, като спанакът се слага последен.
* Останалите продукти се разбъркват добре и се прибавят към ястието.
* Сервира се със сварени спагети.

Рибно филе със зеленчуци

Рецепта за спагети с доматен сос и кашкавал

Продукти:
половин пакет спагети
50-100 гр кашкавал
Продукти за доматения сос:
1/2 глава лук
колбас по избор
1 с.л. олио или зехтин
1 домат или 50гр. доматено пюре
черен пипер и сол на вкус

Необходими продукти:

8 сушени домата в олио

Ще подкрепите ли борбата на Напред.бг да махнем монопола от България?