Супа от миди по рибарски
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 2 Любима на 12 готвача |
Снимката е добавена от Iagoda
Необходими продукти
- • 1 кг миди с черупките
- • 1 глава (50 г) лук
- • 3 бр. (150 г) моркови
- • 1/2 глава (30 г) целина
- • 2 с.л. (40 г) ориз
- • 2 бр. (100 г) домати
- • 1 бр. лимон
- • 1 бр. яйце
- • 1/2 ч.ч. (100 г) кисело мляко
- • 1 с.л. (10 г) брашно
- • 4 с.л. (40 мл) растително масло
- • 1-2 бр. дафинов лист
- • сол
Начин на приготвяне
Мидите се почистват и измиват добре, попарват се във вряща вода и се изваждат от черупките. Мидените ядки се измиват добре и се оставят в прецедената през гъсто сито вода, в която са попарени мидите. В мазнината се задушават до омекване ситно нарязаният лук и настърганите моркови и целина, заливат се с водата, в която са поставени мидените ядки, и се кипват. Прибавят се мидените ядки и дафиновият лист. След като супата ври около 20 минути, се прибавят оризът, нарязаните домати и сол на вкус. Преди свалянето й от огъня супата се застройва с брашното, яйцата и киселото мляко. Поднася се с резенчета от лимона.
Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
снимки от Iagoda |
8 Окт 2019 | |
# 2 gkostova04 [Изпробвал рецептата] | Супата е много хубава, макар че снимката ми изобщо не е привлекателна. [Изпробвана] | 21 Ное 2013 |
снимки от gkostova04 [Изпробвал рецептата] |
21 Ное 2013 | |
# 1 didkapan [Изпробвал рецептата] | Страхотна е супичката, правя я от близо година и за нашето семейство това е най-хубавата мидена супа. Благодаря! [Изпробвана] | 23 Апр 2013 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.