рецепта

Тосканска хлебна супа

Тосканска хлебна супа

Рецептата Тосканска хлебна супа (ит.ACQUACOTTA) се превежда буквално "варена вода". Това означава, че в супата са добавяли малка част на едно, щипка други и остатъци от трето. Варианти на супата са много, както и че прилича на друга известна италианска супа "pappa al pomodoro"
5 5 1

Италианска кухня

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 30 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Тосканска хлебна супа" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

изсъхнал стар хляб 4 филии
кромид лук 1 глава
Целина 1 стрък
консервирани домати 200 г
пилешки бульон 500 мл
сол
смлян черен пипер
зехтин 2 с.л.
пресен риган шепа
Домат 1
листа босилек шепа

• Лукът и целината се нарязват на кубчета и се задушават за кратко в сгорещен зехтин.

• Прибавят се консервираните домати и начупените на едро изсъхнали филии хляб.

• Заливат се с горещ бульон.

• Прибавят се листа пресен риган и се подправя със смлян черен пипер.

• Супата се вари покрита на тих огън 30 минути.

• Преди сервиране в горещата супа се изсипват нарязаният на кубчета домат и ситно нарязаният босилек.

• Тосканската хлебна супа се посолява на вкус.


Бележки
** Тосканска супа на бедните (ACQUACOTTA) се превежда буквално "варена вода". Това означава, че в супата са добавяли малка част на едно, щипка други и остатъци от трето. Варианти на рецептата Тосканска хлебна супа са много, както и че прилича на друга известна италианска супа "pappa al pomodoro".