рецепта
Пица Рустика
Гответе с мен
Италианска кухня
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 30 мин.
Порции: 4-6
Българска
Рецептата "Пица Рустика " беше добавена на
Продукти
готов блат за пица | 28 см |
замразен спанак | 250 г |
рикота | 250 г |
шунка | 100 г |
настърган Пармезан | 40 г |
яйца | 2 |
шепа ситно нарязан пресен босилек | |
Чесън | 1 скилидка |
6 мариновани червени чушки | |
кедрови ядки | шепа |
смлян черен пипер |
Приготвяне
• За рецептата "Пица Рустика " спанакът се размразява и се отцежда от течността.
• Поставя се в купа и се прибавя Рикотата, Пармезанът, леко разбитите яйца, босилекът, пресованият чесън, нарязаните на ивички червени чушки, кедровите ядки и малко смлян черен пипер.
• Сместа за рецептата "Пица Рустика" се разбърква добре.
• Блатът за пицата се поставя в тава, като се разстила така, че притиснатият към дъното и стените пласт да стига до средата на стените.
• Отгоре се разстила половината смес от сиренето.
• Нарежда се нарязана шунка и се покрива с друга част от сместа от сиренето.
• Пицата се пече в предварително загрята фурна на 220 С за 30 минути, докато основата стане хрупкава и придобие златисто-кафяв цвят.