Питки с песто

5 5 1

Италианска кухня

Българска

Рецептата "Питки с песто" беше добавена на

1 коментар

Продукти

брашно 350 г
вода 180 -200 мл
настърган Пармезан 1-2 с. л.
сол 2 ч. л.
захар 2 ч. л.
суха мая 3 г
песто от босилек 1 с. л.
Сусам

• Маята се разтваря в топла вода и се добавя захарта и половината от пресятото брашно.

• Оставя се за 10-15 минути.

• Добавя се останалото брашно, кашкавалът, пестото и солта.

• Омесва се еластично тесто.

• Поставя се в намаслена купа и се покрива.

• Оставя се на топло място да втасва за 1 час.

• Оформят се малки питки и се нареждат в тава за печене.

• Покриват се с намаслено фолио и се оставят за още 30 минути.

• Отгоре се намазват с разбит жълтък с вода и се поръсват със сусам( по желание ).

• Фурната се загрява на 200 С.

• Питките с песто се пекат 18 минути.