рецепта
Питки с песто
Гответе с мен
Италианска кухня
Българска
Рецептата "Питки с песто" беше добавена на
Продукти
брашно | 350 г |
вода | 180 -200 мл |
настърган Пармезан | 1-2 с. л. |
сол | 2 ч. л. |
захар | 2 ч. л. |
суха мая | 3 г |
песто от босилек | 1 с. л. |
Сусам |
Приготвяне
• Маята се разтваря в топла вода и се добавя захарта и половината от пресятото брашно.
• Оставя се за 10-15 минути.
• Добавя се останалото брашно, кашкавалът, пестото и солта.
• Омесва се еластично тесто.
• Поставя се в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло място да втасва за 1 час.
• Оформят се малки питки и се нареждат в тава за печене.
• Покриват се с намаслено фолио и се оставят за още 30 минути.
• Отгоре се намазват с разбит жълтък с вода и се поръсват със сусам( по желание ).
• Фурната се загрява на 200 С.
• Питките с песто се пекат 18 минути.
Етикети: питки , песто , италианска кухня , питки и хлебчета , тесто с мая