Питки с PARMIGIANO

5 5 1

Италианска кухня

Българска

Рецептата "Питки с PARMIGIANO" беше добавена на

2 коментара

Продукти

брашно 250 г
краве масло 50 г меко
суха мая 1 и 1/4 ч. л.
захар 2 ч. л.
жълтък 1
вода 120 мл
сол 1/2 ч. л.
настърган PARMIGIANO 50 г
жълтък 1
2 с.л. вода или прясно мляко

• Маята се размива в топлата вода заедно със захарта.

• Сместа се оставя за 10 минути встрани, за да шупне маята.

• Пресятото брашно се смесва с настъргания кашкавал и се разбърква добре.

• Шупналата мая се смесва с леко разбития жълтък и брашното.

• Замесва се меко тесто, като накрая се прибавя маслото и солта.

• Тестото се поставя в намаслена купа или плик.

• Оставя се да втаса на топло за 30-40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.

• След това се измесва още един път.

• От тестото се късат малки парченца (30 г), които се оформят като питки.

• Нареждат се в намаслена или застлана с хартия за печене тава.

• Покриват се и се оставят за 30 минути.

• Намазват се с разбит жълтък (1 жълтък + 2 с. л. вода или прясно мляко).

• По желание се поръсват с мак или сусам.

• Фурната се загрява на 180 С.

• Питките с PARMIGIANO се пекат около 15 минути.


Бележки
** Ако нямате PARMIGIANO бихте могли да го замените с друг твърдо сирене (Чедър, Ементал, Балкан и т.н)