рецепта
Питки с PARMIGIANO
Гответе с мен
Италианска кухня
Българска
Рецептата "Питки с PARMIGIANO" беше добавена на
Продукти
брашно | 250 г |
краве масло | 50 г меко |
суха мая | 1 и 1/4 ч. л. |
захар | 2 ч. л. |
жълтък | 1 |
вода | 120 мл |
сол | 1/2 ч. л. |
настърган PARMIGIANO | 50 г |
жълтък | 1 |
2 с.л. вода или прясно мляко |
Приготвяне
• Маята се размива в топлата вода заедно със захарта.
• Сместа се оставя за 10 минути встрани, за да шупне маята.
• Пресятото брашно се смесва с настъргания кашкавал и се разбърква добре.
• Шупналата мая се смесва с леко разбития жълтък и брашното.
• Замесва се меко тесто, като накрая се прибавя маслото и солта.
• Тестото се поставя в намаслена купа или плик.
• Оставя се да втаса на топло за 30-40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.
• След това се измесва още един път.
• От тестото се късат малки парченца (30 г), които се оформят като питки.
• Нареждат се в намаслена или застлана с хартия за печене тава.
• Покриват се и се оставят за 30 минути.
• Намазват се с разбит жълтък (1 жълтък + 2 с. л. вода или прясно мляко).
• По желание се поръсват с мак или сусам.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Питките с PARMIGIANO се пекат около 15 минути.
Бележки
Етикети: питки и хлебчета , тесто с мая