рецепта

Пастет от риба тон по италиански

Пастет от риба тон по италиански

Рецепта за Пастет от риба тон по италиански - пастетът чудесно се съчетава със зеленчуци, хляб и т.н.
3 5 3

Италианска кухня

Подготовка: 5 мин.

Готвене: 10 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Пастет от риба тон по италиански" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

Чесън 1 скилидка
консерва (160 г) риба тон в зехтин 1
краве масло 4 с. л.
настъргана лимонова кора 1 с. л.
лимонов сок 1 с. л.
смлян черен пипер 1/2 ч.л.
ситно нарязани каперси 2 с.л.
ситно нарязан магданоз 2 с.л.
ситно нарязан риган 2 с.л.

• За рецептата "Пастет от риба тон по италиански" рибата тон заедно със зехтина и останалите продукти (без магданоза и ригана) се поставя в блендер.

• Сместа за рецептата "Пастет от риба тон по италиански" се разбива добре.

• По желание се прибавят ситно нарязаните зелени подправки и се разбърква отново.

• Купата се покрива със "свежо" фолио.

• Пастетът от риба тон по италиански и се поставя в хладилник за 1 час.


Бележки

** Рецепта за Пастет от риба тон по италиански - ако нямате каперси заменете ги с кисели краставички.

*** Пастетът чудесно се съчетава със зеленчуци, хляб и т.н.