рецепта

Панцанела (Panzanella)

Панцанела (Panzanella)

Рецепта за Панцанела (Panzanella) - тази класическа италианска рецепта за хлебна салата от Тоскана - много популярна в Централна и Южна Италия през летните месеци, която може да бъде и лека вечеря.
4.86 5 7

Италианска кухня

Подготовка: 15 мин.

Готвене: 10 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Панцанела (Panzanella)" беше добавена на

5 коментара

Продукти

зехтин 3 с. л.
винен оцет 2 с. л.
мед 1 ч. л.
Чесън 2-3 скилидки
домата 2-3
червен лук 1 глава
сол
смлян черен пипер
4 филии ръчен бял хляб
краставици 2
Босилек

• В голяма (неметална) купа се смесват ситно нарязаният чесън, зехтинът, медът и оцетът.

• Прибавят се едро нарязани домати и нарязаният на филийки лук.

• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.

• Разбърква се и се оставя за 15-30 минути.

• Филийките хляб се запичат във фурната и се начупват с ръце на парчета.

• Преди сервиране към доматите се прибавят нарязаните на кръгчета краставици, накъсаният босилек и хлябът.

• Салатата Панцанела (Panzanella) внимателно се разбърква.


Бележки

Рецепта за Панцанела (Panzanella) - тази салата е много популярна в Централна и Южна Италия през летните месеци, която може да бъде и лека вечеря.