рецепта

Италиански питки

Италиански питки

Ухаят изкусително и направо се топят в устата!
4.88 5 8

Италианска кухня

Българска

Рецептата "Италиански питки" беше добавена на

14 коментара

Продукти

брашно 450 г
суха мая 7 г
сол 2 ч. л.
захар 2 ч. л.
олио 1 с. л.
топла вода 300 мл
царевично брашно или оризово брашно

• Маята се размива заедно със захарта в топлата вода.

• Покрива се и се изчаква около 5-10 минути до образуването на мехурчета.

• Пресятото брашно се прибавя на етапи.

• Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото и солта (10-15 минути).

• Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива.

• Оставя се да втаса на топло място за 40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.

• Тестото се разделя на 10 части по 80 г и се оформя във вид на питки.

• Така оформените питки се поставят в застлана с хартия за печене тава.

• Поръсват се по желание с царевично или оризово брашно и се покриват.

• "Почиват" около 30 минути.

• Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5-6 минути.

• След което фурната се намалява до 200 С и италианските питки се пекат още 10 минути до златист цвят.


Бележки

Ухаят изкусително и направо се топят в устата!