рецепта
Италиански питки
Гответе с мен
Италианска кухня
Българска
Рецептата "Италиански питки" беше добавена на
Продукти
брашно | 450 г |
суха мая | 7 г |
сол | 2 ч. л. |
захар | 2 ч. л. |
олио | 1 с. л. |
топла вода | 300 мл |
царевично брашно или оризово брашно |
Приготвяне
• Маята се размива заедно със захарта в топлата вода.
• Покрива се и се изчаква около 5-10 минути до образуването на мехурчета.
• Пресятото брашно се прибавя на етапи.
• Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя олиото и солта (10-15 минути).
• Тестото се поставя в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се да втаса на топло място за 40 минути или докато не увеличи обема си два пъти.
• Тестото се разделя на 10 части по 80 г и се оформя във вид на питки.
• Така оформените питки се поставят в застлана с хартия за печене тава.
• Поръсват се по желание с царевично или оризово брашно и се покриват.
• "Почиват" около 30 минути.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 230 С за 5-6 минути.
• След което фурната се намалява до 200 С и италианските питки се пекат още 10 минути до златист цвят.
Бележки
Ухаят изкусително и направо се топят в устата!
Етикети: питки и хлебчета , италиански питки , тесто с мая